Първият епизод на новия сериал „С река на сърцето“ привлече най-много зрители.

Есенният ТВ сезон започна с първите дни на септември. Наред с изобилието от ТВ игри, реалити и музикални формати, в най-гледаното време намират място и български сериали, които в последните години са запазена марка и за двете водещи национални телевизии. През този сезон Нова ТВ представя на своите зрители пети, финален, сезон на криминалната сага „Братя“, както и премиера на семейната драма „С река на сърцето“. бТВ от своя страна стартира излъчване на втори сезон на сериала „Мен не ме мислете“, който от настоящата пролет вълнува феновете на родните сериали. Представяме рейтингите на първите им епизоди в няколко целеви групи, разделени по възраст, тип населено място и пол:

Източник: GARB Audience Measurement Bulgaria. Период: 05-13 септември 2022 г.

Младата аудитория под 18 годишна възраст е привлечена в най-голяма степен от първите епизоди на продукциите на Нова ТВ – „Братя“ и „С река на сърцето“, докато първото излъчване от втори сезон на „Мен не ме мислете“ е заинтригувало в най-малка степен групата. Сред аудиторията на възраст между 18 и 49 години лидер отново е криминалното заглавие на Нова ТВ – „Братя“, следвано от първи епизод на „С река на сърцето“. За хората над 50 годишна възраст фаворит е сериалът на бТВ „Мен не ме мислете“, който достига най-висок рейтинг измежду всички групи – 11.4%.

По отношение на критерия населено място, основен извод от отчетените данни е, че градската и софийска аудитория са предпочели първите епизоди от сериалите на Нова ТВ. Сериалът на бТВ отчита почти равностоен рейтинг сред хората, живеещи в селата и градовете, но регистрира най-нисък рейтинг сред зрителите от София.

Различията между интересите на мъжете и жените се виждат най-отчетливо в резултатите на „Мен не ме мислете“ – рейтингът на женската аудитория е почти двойно по-висок от този на мъжката аудитория. „С река на сърцето“ е сериалът, който привлича най-много мъже измежду трите сериала.

Още информация за първите епизоди на предаванията от ТВ сезон есен’22 може да прочетете в обзорните статии Музикалните предавания доминират в категория „Забавни и реалити формати“ и „Стани богат“ привлича най-много зрители в първия епизод от новия ТВ сезон.

За допълнителна информация, моля свържете се с нашия екип през формата за контакт.