“MasterChef” по бТВ срещу „Един за друг“ по Нова: първи сблъсък

MasterChef е световноизвестен формат, доказал се и на наша територия. На 23-ти февруари стартира седми поред сезон с излъчване на кастингите, които за първи път са провеждат под формата на битки между участниците. Логично е да отделим време и да представим кратко сравнение с резултатите на първите епизоди от предходните сезони. Ето какво показват отчетените от ГАРБ рейтинги:

Източник: GARB Audience Measurement Bulgaria. Период: 03.03.2015-23.02.2021 г.

Според отчетените рейтинги в разглежданите аудитории, стартът на седми сезон е сравним с резултатите постигнати при старта на шести сезон, но все пак е доста под резултатите, постигнати при старта на предходните сезони.

В същото време Нова излъчи поредния трети епизод от втория сезон на израелския лицензионен формат „Един за друг“ (в оригинал “Power Couple”). Форматът стартира през уикенда, взимайки преднина пред „MasterChef” и успя да грабне вниманието на аудиторията. През следващите седмици двата формата ще продължат директния сблъсък за интереса на зрителите, така че предстои да видим кое предаване ще надделее:

Източник: GARB Audience Measurement Bulgaria. Период: 23.02.2021 г.

Рейтингите в различните целеви групи от първата битка не са еднозначни и ще следим с интерес развитието на двата формата.

За допълнителна информация, моля свържете се с нашия екип през формата за контакт.